Известие

Collapse
No announcement yet.

Пръскалки

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от Tonimir Покажи съобщение
    На бравото пръскалките са на предния капак и това което ми е правило впечетление, че са по-големи на размер от тези при нас. Любопитното ми е до колко е играчка да се направи такава "трансплантация" ?
    Само мисълта, че за целта ще трябва да дупчиш капака, би трябвало да те откаже от идеята
    166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
    ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

само че никой не говори за пробиване на капак
      моите също са "за капак" но монтирани на мястото на оригиналните и както е казал колегата - насочват се по-нагоре да не бият в рамената на чистачките
      точка

Comment

Аз така разбрах идеята
        166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
        ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Не бе пичове - разкъртваш с бормашината дупката в пикливата пластмаса под чистачките, в която са вкарани оригиналните недоразумения, неречени пръскалки на 145... Мисля, че достатъчно ясно съм го написал...
          Нали затова казвам, че се регулират максимално нагоре, защото са много ниско разположени...

Comment

Интересно, интересно. Между другото моите пръскалки, дето са си оригинални и си бият в рамената на чистачките. Ако ги вдигна достатъчно пръскат в небето. При вас не е ли така?

На моята пръскалката на задната чистачка е с такова винтче за регулиране. За предни не е ли по-добре да можеш да си завъртиш всяка струя на място, което ти трябва.
            Alfa Romeo 146 1.8 16V TwinSpark

Comment

Първоначално публикувано от CHILIEV Покажи съобщение
              Интересно, интересно. Между другото моите пръскалки, дето са си оригинални и си бият в рамената на чистачките. Ако ги вдигна достатъчно пръскат в небето. При вас не е ли така?

На моята пръскалката на задната чистачка е с такова винтче за регулиране. За предни не е ли по-добре да можеш да си завъртиш всяка струя на място, което ти трябва.
              баш де, оригиналните са си ташак отвсякъде по презумпция
              точка

Comment

колеги, днес се захванах обстойно с тия пръскалки.....та какво стана: махнах корите на пръскалките, видях че там няма проблем, почнах назад и видях "разклонителя" (не знам дали така се казва) където се разделя маркучето от казанчето за към 2-те пръскалки.....та докато бутна това пластмасово разпределителче то се разпадна....та намерих подобно от стар автобус "Чавдар" монтирах го с доста зор понеже маркуча от казанчето едвам се показваше....та сега съм идеален....

Comment

да ... често се споменава този три пътник в темите за чистачки. А до задното стъкло директно ли води маркуч?
                  Alfa 145 1.4 TS 1998 г. с ГИ - 250хил

Comment

Първоначално публикувано от someone Покажи съобщение
                    да ... често се споменава този три пътник в темите за чистачки. А до задното стъкло директно ли води маркуч?
                    На маркуча за задната чистачка също има такова клапанче, но двупътно. Представлява ето това:

На 145 набор '97 се намира точно зад левия стоп. Предполагам, че и на другите ще е там някъде. Иначе това маркуче си е отделно от това за предните чистачки и си тръгва от помпичката на казанчето.
                    Last edited by b_angelov; d.m.y г., 08:01.
                    Alfa Romeo GTV 2.0 16V Twin Spark 150hp
                    Alfa Romeo 159 2.4 20V JTDm Q-Tronic 200hp

Comment

Преди няколко дни му сменях уплътнението на тройника за предните - резултата е супер Течността не се връща в казанчето и не изтича + това налягането се подобри доста.
                      Alfa Romeo 146 1.8 16V TwinSpark

Comment

Working...
                      X